Lindsey Stirling är världens finurligaste YouTube-kändis

 

 

Publicerad 14.05.2017 kl. 11:03

Om Jobs bok

Detta är ett Limited Edition-blogginlägg från mig. Det betyder att det kan hända att det bara finns tillgängligt under en kort stund innan jag tar bort det. Läs medan det finns, alltså.

----------------------------------------------------------------

Idag vaknade jag upp klockan halv sju eller något och var väldigt arg. News flash: jag ser oftast ganska snäll ut, men vänta tills ni får en skymt av ilskan som kan dölja sig under ytan ibland. Skenet bedrar, mina vänner.

Jag hoppas ingen tar den här eventuella ilskan som inlägget utstrålar personligt för det är inte meningen. Och nej jag har inte ens mens idag, för er som undrar.

Nu tänker jag skriva lite om Jobs bok från gamla testamentet i Bibeln.

1. Jag vill att vi lägger diskussioner om tro och religion åt sidan en stund för det här blogginlägget kommer handla om min personliga syn på saken. 

2. Lämna kommentarer om ni känner för det men räkna inte med att jag kommer läsa dem eller ens behålla dem. (Ni får kalla mig bloggdiktator om ni vill.)

3. Jag är ingen expert på Bibeln eller kristendomen, jag är bara en helt vanlig tjej som vill skriva om Jobs bok och vad jag tycker om den.

Jobs bok är utmanande, svåråtkomlig och bjuder på mycket motstånd.​ Samtidigt är den storslagen, dramatisk och en av Bibelns mest centrala texter om lidande och om förhållandet mellan Gud och människa. "Gamla testamentets Mount Everest" har någon träffande sagt om Jobs bok.

Vet ni vad, jag orkar inte ens skriva om Job idag nu när jag tänker på saken. Ni får läsa hans bok själva. Bibeln finns nog digitalt på nätet, själv har jag en najs konfirmationsbibel som till och med har foton och bilder i och förklarar lite saker och ting emellanåt. Okej, jag medger att det som står i stycket här ovan faktiskt är ett citat ur min konfirmationsbibel.

Om jag hade en bild på Mount Everest skulle jag sätta in den nu men tyvärr har jag inte varit där och fotat. Ännu.

Jag vill bara säga en sak till.

En gång i förra december köpte jag mineralpuder och mjuka syntetiska puderborstar som kostade något på 140 euro sammanlagt (från nätet, i julklapp åt mig själv) för pengar som egentligen "borde" ha gått till att betala hyran, vattenräkningen eller något annat vuxet tjafs. Så här i efterhand kan jag säga att även om det sved ordentligt i plånboken så har jag haft bättre hy än någonsin de senaste månaderna tack vare detta mineralpuder och lite andra saker som jag "unnat" mig själv. WORTH IT !

(Och detta kommer alltså från en tjej, en före detta "fattig studerande", som faktiskt har erfarenhet av hur det är att leva på stram budget under en längre tid.)

Nej, man ska verkligen inte ta någon skit. Ja, det är tillåtet att sätta ner foten och säga "nej, nu *** (det fanns ett svärord här men min proofreader bad mig ta bort det) räcker det". Det är okej att vara lite jobbig ibland.

Nu ska jag iväg och köpa en ny, fin cykel åt mig

Hejdå och ha det så bra.

Publicerad 13.05.2017 kl. 09:53

Starset

"Starset is an American rock band from Columbus, Ohio, United States,[3] formed by Dustin Bates in 2013.[4] They released their debut album Transmissions the following year[5][6][7] and their second album, Vessels, on January 20, 2017.[8]" -- Wikipedia

Okej, jag bara måste dela med mig av Starset. Det är ju inte "bara" ett band: det något nytt och fräscht i musikväg + en cool story.

När jag upptäckte My Demons, It Has Begun, Halo och Point of No Return år 2014 kände jag direkt att jag hittat något speciellt. Resten av debutalbumet håller också hög kvalitet. Först var jag lite skeptisk till hela astronomitemat men nu kan jag bara säga att jag älskar deras stil, för det är så himla mäktigt (no pun intended).

Nu har de också gett ut boken The PROX Transmissions. Ni kan läsa mer om den på Goodreads: 

Deras musik berör alltså en viss fiktiv handling på ett väldigt konceptuellt vis. (Jag har inte läst boken ännu men den ligger definitivt på läslistan.) Vi får se glimtar av den i musikvideorna.

Jag var tveksam till storyn i början eftersom den verkade ganska konspiratorisk och onödig men jag ändrade mig eftersom Dustin Bates (sångaren) verkar veta vad han gör. Starset är någon av form av multimediaprojekt som både bjuder på underhållning och tankeställare.

"Bates' interest in astronomy was first fueled when acquiring his masters in electrical engineering as he studied at Ohio University. He has also completed research for the US Air Force, and taught at the International Space University.[10]Bates also created the fictional backstory for the band that forms the thematic basis for their music and multimedia.[11]" -- Engelska Wikipedia

Tittar man på allt möjligt från bandets officiella webbplats till deras youtube-sidor upptäcker man att marknadsföringen innehåller ganska mycket nytänk. Samma sak gäller deras konserter -- eller demonstrations, som de själva kallar dem.

Och som jag nämnt tidigare hoppas jag verkligen att de kommer hit till Finland och spelar. <3

Snart ger de också ut en graphic novel (vad heter det på svenska?) för att komplettera storyn. Spännande!!!!

Här kan du läsa mer om Starset:

 

Publicerad 09.05.2017 kl. 19:59

Ratata's senaste-lista

Senaste inkomna sms?

"Muistathan vastata terveyskyselyyn ... blabla"

Senaste selfien?

Senaste presenten du fått?

Mamma ger mig en massa choklad hela tiden.

Senaste smeknamnet?

Julis eller Julen

Senaste musikupptäckten?

STARSET!!!

Senaste personen du sovit bredvid?

Nån tjejkompis på en sleepover.

Senaste cravingen?

Att Starset ska komma hit till Finland och spela! Gärna en VIP-biljett till deras konsert <3

Senaste sporten du utövat?

Orientering.

Senaste klädinköpet?

En stickad loppiströja. Mörkblå, väldigt oversize.

Senaste roliga historian?

Crazy streamer lady! :D

Senaste personen du träffade?

Min mamma, annars har jag träffat några gamla skolkompisar nyligen också.

Publicerad 05.05.2017 kl. 10:57

May the 4th be with you!

Vanessa Atalanta, amiralfjäril. Fotograferad av mig med Nikon D5000 och Nikkor 35mm 1,8 sensomaren 2016. Fjärilen flög runt i familjens trädgård.

Glad Star Wars-dag på er! :D Jag tycker detta är en bra dag att starta en ny blogg på. Det ger säkert tur eller något.

Jag heter Julia Lindén (ni får gärna kalla mig Ninja om ni vill) och jag har precis börjat blogga på ratata. Jag är 20 år och bor för tillfället i Jakobstad, som också är min hemstad.

Så vad betyder "dovahkiininja?" Tja, jag kommer gå närmare in på det en annan gång. Det syftar i alla fall på spelet Skyrim (bra spel) och det faktum att jag ofta inte syns så mycket... lite som en ninja.

Jag är faktiskt inte så ny på det här området; det här är typ den femte eller sjätte bloggen jag skapat... (jag har tidigare testat bland annat blogg.se, blogspot och weebly...) Hur som helst så tycker jag väldigt mycket om att blogga eftersom det är ett roligt och utmanande sätt att uttrycka sig på (plus att jag råkar gilla webbprogrammering och att koda :D).

Mina tidigare sajter i cyberrymden har mest handlat om fotokonst eftersom det är ett av mina största intressen. Dovahkiininja.ratata.fi kommer däremot blir något av en dagboks- eller lifestyleblogg med mycket babbel om mina favoritband, vad jag läser, lite minimalism, mina funderingar och finurligheter samt eventuella konspirationsteorier om lindbladste och sånt. Visst kan det hända att jag publicerar en del av min konst här också: alltså foton och illustrationer.

För er som är nyfikna: ni kan ta en titt på julialinden.weebly.com om ni vill få en bild av vad jag brukar fotografera och det jag bloggat om år 2013. (Uppdaterade nyss designen lite, så det kan finnas småfel i den). Jag kommer eventuellt göra det möjligt att köpa min fotokonst och mina målningar via nätet -- än så länge rör det sig mest bara om planer, men kontakta mig gärna via julialinden96[at]gmail.com ifall ni ser något ni vill beställa så kan vi diskutera priser vidare via mejl och så får jag veta mer om vad som efterfrågas. Jag kan lova er alla bloggläsare som jag är kompis med IRL, att jag i så fall säljer till ett förmånligare "kaveripris" åt er :)

Okej nu börjar det bli dags att avrunda, men återvänd gärna hit och kommentera om ni känner för det <3 Bye!

Publicerad 04.05.2017 kl. 21:16

Om Julia/dovahkiininja

En helt vanlig 20-åring. Välkommen till min blogg.

Senaste kommentarer